We are
transport

Hét topevent
van de wegtransportsector

blue line

1, 2 & 3 juni 2018
paleis 5, Brussels Expo

blue line

Ontdek alle foto's van het evenement op de sociale media
  

Bekijk de exposantenlijst

Bekijk het beursplan

Nieuws

Eerste editie van We Are Transport meteen een succes

Op zondagavond 3 juni heeft We Are Transport de deuren gesloten. De eerste editie van deze nieuwe B2B beurs klokt af op 10.783 bezoekers. Uit een eerste rondvraag blijkt dat standhouders tevreden zijn over het gloednieuwe concept van de beurs. Ook de kwaliteit van de bezoekers wordt geprezen. Voor de 2e editie leggen organisatoren FEBIAC en TLV de lat nog hoger via een grondige evaluatie.

Om 19 uur sloten de deuren van Paleis 5 van Brussels Expo na drie dagen We Are Transport. Er kwamen uiteindelijk 10.783 bezoekers naar de beurs. Daarmee beantwoordt de eerste editie aan de verwachtingen van organisatoren TLV en Febiac.

Concept is schot in de roos

Zowel de bezoekers als de exposanten waren het alvast unaniem eens dat het compleet nieuwe concept van We Are Transport een schot in de roos mag genoemd worden. De open opstelling van de verschillende stands en de aankleding van de hal hadden alleen maar enthousiaste voorstanders. Ook de diversiteit en representativiteit van exposanten werd gesmaakt.

Werken aan imago

Met het bezoek van Ministers Bellot en Weyts mochten beurs en sector ook de aandacht van de politiek noteren. De campagne Love2Truck werd afgesloten met Daisy Coudeville als België’ s meeste gepassioneerde vrachtwagenchauffeur van 2018. Via deze en andere initiatieven hopen de organisatoren dat het imago van de sector kan verbeterd worden.

Alleen professionals

Uit talloze initiële reacties op de beursvloer pikken Febiac en TLV een grote tevredenheid op vanwege de standhouders. Daarbij valt op dat de kwaliteit van de bezoeker wordt geprezen. We Are transport is dus wel degelijk de B2B beurs geworden met niets anders dan bedrijfsleiders zelf die hun leverancier komen ontmoeten.

Grondige evaluatie voor een nog betere We Are Transport in 2020

In de komende weken maken TLV en Febiac werk van een grondige evaluatie. Hoe succesvol de samenwerking ook was, toch willen de organisatoren streven naar nog een nog beter en breder platform. Op basis van de evaluatie start dan meteen de voorbereiding voor de volgende editie van We Are Transport in 2020.

Meer informatie

Lode Verkinderen (TLV) – lode@tlv.be
Joost Kaesemans (FEBIAC) – Joost.Kaesemans@febiac.be 

04/06/2018


We Are Transport: 3 dagen community building in  uitverkocht Paleis 5

De laatste standplaatsen voor We Are Transport zijn de deur uit. Dat melden FEBIAC en TLV, de organisatoren van het nieuwe salon voor de Belgische wegtransportsector. Ondertussen rollen ook de registraties van de bezoekers vlotjes binnen.

Het beursplan voor We Are Transport is compleet. Bijna zeventig exposanten zullen van 1 tot en met 3 juni in Brussels Expo hun nieuwste producten en diensten voorstellen. De co-organisatoren zijn heel tevreden dat alle segmenten van de sector vertegenwoordigd zijn. Naast truck- en trailermerken, nemen tal van andere toeleveranciers deel aan We Are Transport. Voor een groot aantal exposanten is het een eerste deelname aan een sectorbeurs.

Vertrouwen in concept

Tijdens de recente exposantenmeeting spraken de standhouders nogmaals hun vertrouwen in het uitzonderlijke concept van het nieuwe b2b-salon uit. TLV en FEBIAC hebben gekozen voor een open en uniforme beursvloer, die networking en community building aanmoedigt.  

Aantal registraties stijgt

De vakbeurs is gratis voor professionele bezoekers na uitnodiging. Ze moeten zich vooraf registreren op www.wearetransport.be met de code die ze van een exposant of van de organisatie ontvingen. Het aantal transportprofessionals dat voor de beurs intekent, neemt ondertussen flink toe. De organisatoren spreken nu al over een mooie opkomst. Kortom: We Are Transport is klaar voor een eerste en geslaagde editie!

18/05/2018

 


We Are Transport voor 70% uitverkocht!

Extra beursdag valt in de smaak…

We Are Transport, het B2B-event van FEBIAC en TLV, wordt zeer goed onthaald in de sector van het wegtransport. Enkele weken nadat de co-organisatoren beslisten om een extra beursdag toe te voegen, is de nieuwkomer in het beurslandschap voor 70% uitverkocht. Ben Weyts, Vlaams minister voor Mobiliteit, en de Brusselse burgemeester Philippe Close tekenen alvast present.

Paleis 5 van Brussels Expo wordt begin juni het toneel voor We Are Transport, de fonkelnieuwe B2B-beurs van TLV en FEBIAC. Deze vakbeurs wordt de trekpleister voor transporteurs en vlootbeheerders die het allernieuwste transportmateriaal en sector gebonden diensten willen ontdekken.

Ongeveer een maand geleden beslisten FEBIAC en TLV om een extra beursdag toe te voegen, waardoor We Are Transport doorgaat van 1 tot en met 3 juni. Deze beslissing viel in de smaak bij de reeds ingeschreven exposanten en was voor talrijke potentiële standhouders een drijfveer om zich snel in te schrijven. Op iets meer dan 3 maanden voor de opening is We Are Transport voor ca. 70% uitverkocht. Het is nu al zeker dat de professionele bezoeker van deze vakbeurs een ruim pallet aan goederen en diensten zal voorgeschoteld krijgen. Voor de toeleveranciers van de sectoren transport en logistiek, die zich nog niet hebben aangemeld, wordt de beschikbare standruimte dag na dag schaarser.

FEBIAC en TLV hebben inmiddels de toezegging ontvangen van Vlaams Minister Ben Weyts en Brussels burgemeester Philippe Close dat ze de beurs komen bezoeken. Ben Weyts zal er onder meer present tekenen om de winnaar van de wedstrijd Love2Truck te huldigen. Deze campagne gaat op zoek naar de meest passionele vrachtwagenbestuurder.

-- 22/02/2018


Extra beursdag biedt meer mogelijkheden

We Are Transport van 1 t.e.m. … 3 juni! 

FEBIAC en TLV hebben goed nieuws voor de exposanten en bezoekers van de vakbeurs over wegtransport We Are Transport. Met het oog op een betere spreiding van de bezoekers, hebben beide organisatoren beslist om een extra beursdag toe te voegen. Het nieuwbakken salon, dat nu plaats vindt van vrijdag 1 t.e.m. zondag 3 juni, is inmiddels voor meer dan de helft uitverkocht.

De sector van het wegtransport geniet mee van de gunstige economische wind in ons land. Transportbedrijven hebben het al enkele jaren heel druk en de bedrijfsleiders van de duizenden KMO’s uit de transportsector zijn vaak tot  zaterdagnamiddag bezig om hun werk in optimale omstandigheden uit te voeren. TLV en FEBIAC willen er zeker van zijn dat alle potentiële bezoekers van We Are Transport de gelegenheid krijgen om de beurs te bezoeken. Een eerste goede reden om zondag erbij te nemen. Bovendien heeft de economische activiteit in België ook gevolgen voor de verkeersdrukte op onze wegen. Beide sectororganisaties willen vermijden dat de toegenomen congestie een hinderpaal zou vormen voor de professionals die van plan zijn om het nieuwe beursconcept te komen aanschouwen. 
Dat de aanvankelijk voorziene twee beursdagen een beetje krap zouden kunnen worden, is ook gebleken uit de gesprekken met de reeds ingeschreven en potentiële standhouders. 

Drie dagen voor de prijs van twee!

De co-organisatoren speelden om die redenen al enige tijd met de idee om het aantal beursdagen op te trekken. De gehele budgettering, inclusief de prijzen voor de stands, was vanzelfsprekend opgemaakt op basis van twee beursdagen. Dankzij de flexibele houding bij de leveranciers en door enkele verschuivingen, zijn FEBIAC en TLV erin geslaagd om de opgegeven standprijzen te handhaven. De exposanten genieten dus een extra, derde beursdag voor de prijs van twee. De bezoekers krijgen op hun beurt meer mogelijkheden om het gratis beursbezoek in hun agenda te passen.  

We Are Transport wordt de B2B-beurs waar de exposanten efficiënt en doelgericht kunnen netwerken met hun klanten en prospecten. Het nieuwe concept heeft zijn effect alvast niet gemist want na amper 5 weken verkoop, is reeds meer dan 50% van de voorziene beursruimte aan de man gebracht.


We Are Transport: uniek salon en beursconcept voor Belgische wegtransportsector

FEBIAC en TLV bundelen expertise

TLV en FEBIAC hebben beslist om hun krachten als beursorganisatoren te bundelen. Deze beslissing resulteert in de organisatie van een gemeenschappelijk salon: We Are Transport by FEBIAC & TLV. Brussels Expo wordt op 1 en 2 juni 2018 het toneel voor een nieuw topevent voor het wegtransport in België. B2B, betaalbaar, community, doeltreffend en netwerken zijn slechts enkele sleutelbegrippen…

De sectorfederaties FEBIAC en TLV zijn reeds decennia lang actief in de beroepsverdediging van hun respectievelijke leden. FEBIAC vertegenwoordigt de auto- en tweewieler-, bestelwagen en vrachtwagenindustrie, terwijl TLV het opneemt voor de ondernemingen die actief zijn in transport en logistiek. Naast dienstverlening aan de leden en beleidsvoorbereidend werk, hebben beide organisaties ook een uitgebreide expertise als beursorganisator gemeen.

The place to be voor transporteurs en vlootbeheerders

TLV en FEBIAC hebben nu beslist om hun know-how te bundelen en een uniek salon te organiseren. We Are Transport heeft plaats op 1 en 2 juni 2018 in Brussels Expo. Dit gemeenschappelijke event richt zich tot iedereen die in de uitvoering van zijn activiteiten dagelijks nood heeft aan rollend materieel en alle soorten toebehoren. Hierbij komen vanzelfsprekend de leveranciers van vrachtwagens, opleggers en aanhangwagens in beeld, maar ook de aanbieders van telematica, software, banden, voertuigonderdelen en vorkheftrucks krijgen een unieke kans om hun producten voor te stellen aan de talrijke transportbedrijven en wagenparkbeheerders in ons land.

We Are Transport wordt de B2B-beurs waar de exposanten op een betaalbare en doeltreffende manier in contact zullen komen met al hun klanten en prospecten. Dit salon moet uitgroeien tot het grootste netwerkevent voor de branche in België. FEBIAC en TLV gaan begin oktober van start met de wervingscampagne. Exposanten en bezoekers zullen binnenkort ook de gewenste info kunnen terugvinden op www.wearetransport.be.